Čarobna kuhinja - Lakše sa dijabetesom - Za osobe koje žele zdravo da se hrane Čarobna kuhinja - Lakše sa dijabetesom - Za osobe koje žele zdravo da se hrane Čarobna kuhinja - Lakše sa dijabetesom - Za osobe koje žele zdravo da se hrane Čarobna kuhinja - Lakše sa dijabetesom - Za osobe koje žele zdravo da se hrane Čarobna kuhinja - Lakše sa dijabetesom - Za osobe koje žele zdravo da se hrane Čarobna kuhinja - Lakše sa dijabetesom - Za osobe koje žele zdravo da se hrane

Posna punjena paprikaPosna punjena paprika

Posna punjena paprika

Potrebno je

za 4 osobe

- 1 kg paprike babure (8 paprika)
- 170 g krompira
- 80 g šargarepe
- 100 g integralnog Basmati pirinča
- 30 g ulja od grožđanih koštica
- 40 g sojinih ljuspica
- 20 g lista peršuna
- 3 lista lovora, so, biber, začini po ukusu

za preliv

- 5 dl vode, so, začin
- 300 g paradajz soka
- 20 g ovsenog brašna (2 supene kašike)Priprema

Pirinač staviti u ključalu vodu i kuvati 10 minuta. Sojine ljuspice preliti sa 1 dl vode i ostaviti 5 minuta da nabubre, a zatim ih ocediti.

U seckalici usitniti krompir, šargarepu i peršun pa ih pomešati sa sojinim ljuspicama i oceđenim pirinčem i začiniti. Paprike izdubiti, izvaditi im seme i napuniti ih pripremljenom smesom tako da do vrha otvora paprike ostane bar 1 cm praznog prostora. U svaku papriku sipati 2 supene kašike pripremljenog preliva i zatvoriti je kolutom paradajza.

U dublju činiju, koja može da se stavi u rernu, sipati ulje, složiti punjene paprike a preliv sipati između njih, tako da ih ne prelije. Kuvati na šporetu poklopljeno (ako činija nema poklopac, prekriti aluminijumskom folijom) još 20 minuta nakon što proključa. Kada je gotovo, činiju sa paprikom otvoriti, staviti u zagrejanu rernu i peći oko 30 minuta.

Služiti toplo, uz salatu!

 NovostiNovosti

O količini voća u ishrani osoba sa dijabetesom, sa Violetom Orešković Ćurčić, autorom kuvara "Čarobna kuhinja...