Čarobna kuhinja - Lakše sa dijabetesom - Za osobe koje žele zdravo da se hrane Čarobna kuhinja - Lakše sa dijabetesom - Za osobe koje žele zdravo da se hrane Čarobna kuhinja - Lakše sa dijabetesom - Za osobe koje žele zdravo da se hrane Čarobna kuhinja - Lakše sa dijabetesom - Za osobe koje žele zdravo da se hrane Čarobna kuhinja - Lakše sa dijabetesom - Za osobe koje žele zdravo da se hrane Čarobna kuhinja - Lakše sa dijabetesom - Za osobe koje žele zdravo da se hrane

Recepti iz "Čarobne kuhinje" u dečijem kampu na Goču, 24.07-1.08. 2009.Recepti iz "Čarobne kuhinje" u dečijem kampu na Goču, 24.07-1.08. 2009.

Pod pokroviteljstvom Ministarstva rada i socijalna pitanja, Savez društava Srbije za borbu protiv šecerne bolesti i Udruženje dijabetičara Kraljevo na Goču su organizovali kamp za decu i mlade sa dijabetesom u trajanju od 24. jula do 1. avgusta.

Prema rečima dijetetičara Zorice Radošević, koja je bila zadužena za ishranu dece, recepti iz Čarobne kuhinje su joj omogućili raznovrsnost u formiranju obroka, naročito kada su u pitanju užine koje su ranije uglavnom bile u vidu voća, a sada su ih činili i kolači, što je za decu predstavljalo prijatno iznenađenje.

Kamp je počeo proslavom rođendana dečaka iz Raške, a za tu priliku je pripremljena Torta od banana i jagoda, po receptu iz Čarobne kuhinje, dok su se narednih dana u okviru obroka pojavile i Palačinke, Ledene kocke, Voćna salata sa šlagom, jela od tikvica i još puno toga...NovostiNovosti

O količini voća u ishrani osoba sa dijabetesom, sa Violetom Orešković Ćurčić, autorom kuvara "Čarobna kuhinja...