Čarobna kuhinja - Lakše sa dijabetesom - Za osobe koje žele zdravo da se hrane Čarobna kuhinja - Lakše sa dijabetesom - Za osobe koje žele zdravo da se hrane Čarobna kuhinja - Lakše sa dijabetesom - Za osobe koje žele zdravo da se hrane Čarobna kuhinja - Lakše sa dijabetesom - Za osobe koje žele zdravo da se hrane Čarobna kuhinja - Lakše sa dijabetesom - Za osobe koje žele zdravo da se hrane Čarobna kuhinja - Lakše sa dijabetesom - Za osobe koje žele zdravo da se hrane
Ovsene pahuljice

Ovsene pahuljiceOvsene pahuljice

Ovsene pahuljice su bogat izvor vitamina, pre svega B kompleksa i E vitamina, kao i minerala među kojima su magnezijum, kalcijum, gvožđe, kalijum, cink i selen. Dodatna prednost je i visok sadržaj dijetnih vlakana.

One povoljno deluju na srce i krvne sudove pa i na stabilizaciju pritiska, snižavaju holesterol i pomažu u održavanju šećera u normali. Blagotvorno deluju na crevni trakt i pospešuju varenje, deluju blago laksativno i štite debelo crevo.

Dijetna vlakna iz ovsa su pretežno rastvorljiva, usporavaju apsorbciju glukoze i smanjuju hiperglikemiju. Imaju veliki značaj u snižavanju holesterola u krvi i najbolje ih je jesti u kombinaciji sa jogurtom.

 NovostiNovosti

O količini voća u ishrani osoba sa dijabetesom, sa Violetom Orešković Ćurčić, autorom kuvara "Čarobna kuhinja...