Čarobna kuhinja - Lakše sa dijabetesom - Za osobe koje žele zdravo da se hrane Čarobna kuhinja - Lakše sa dijabetesom - Za osobe koje žele zdravo da se hrane Čarobna kuhinja - Lakše sa dijabetesom - Za osobe koje žele zdravo da se hrane Čarobna kuhinja - Lakše sa dijabetesom - Za osobe koje žele zdravo da se hrane Čarobna kuhinja - Lakše sa dijabetesom - Za osobe koje žele zdravo da se hrane Čarobna kuhinja - Lakše sa dijabetesom - Za osobe koje žele zdravo da se hrane

Saradnja "Čarobne kuhinje" i poslastičarnice "Mali Princ"Saradnja "Čarobne kuhinje" i poslastičarnice "Mali Princ"

U poslastičarnici "Mali princ" (Palmotićeva 27, u Beogradu) u petak 9. aprila, održano je promotivno veče zbirke recepata "Čarobna kuhinja - Lakše sa dijabetesom", autora Violete Orešković i nove linije niskokaloričnih kolača poslastičarnice "Mali princ", namenjene osobama sa dijabetesom i svima onima koji žele da uživaju u slatkišima sa smanjenim brojem kalorija.

Promocija je predstavljena u TV emisiji "Biljana za vas", premijerno prikazanoj na televiziji SVET PLUS, u četvrtak, 15. 04, u 19h, na TV ENTER u petak 16. 04., u 21 čas, a narednih dana i na televizijama Stankom, Kopernikus, Spektrum i većem broju regionalnih TV stanica (TV Lav Vršac, TV Smederevo, TV Užice, TV Vrnjačka Banja, TV Leskovac, TV MAG Obrenovac, TV Kruševac...).
 

Levim klikom možete uvećati sliku

Za promotivno veče pripremljeno je 12 vrsta kolača, od čega su 4 bila po receptima iz "Čarobne kuhinje" (Tiramisu, Prevrnuti kolač sa jabukama, Rafaelo kuglice i Torta sa lešnikom i čokoladom), a 8 kolača iz ponude poslastičarnice "Mali Princ" (Čokoladni kolač "Mali Princ", Moka puslice, Kolač sa sirom i borovnicama...). Gosti su uživali i u četiri vrste čokolade i to sa lešnikom, brusnicama, suvim višnjama i sa kandiranim koricama pomorandže.

Nutritivni sastav ponuđenih kolača je izračunat po metodi "Čarobne kuhinje". Kilokalorije, ugljeni hidrati, masti, proteini, dijetna vlakna, glikemijski indeks i glikemijsko opterećenje dati su za jedan komad svakog kolača, što je velika olakšica za doziranje insulina.

"U saradnji sa gospođom Orešković, u 'Malom princu' smo napravili asortiman kolača koji može da zadovolji potrebe svih onih koji žele da se zaslade, a moraju da vode računa o količini i vrsti ugljenih hidrata koju mogu da konzumiraju, a uskoro ćemo ga uvesti i u našu stalnu ponudu", rekla je gospođa Gordana Milošević, vlasnica "Malog Princa".

Levim klikom možete uvećati sliku

Obeležavanju početka ove saradnje, jedinstvene u Beogradu i Srbiji, prisustvovali su predstavnici medija, lekari, farmaceuti, predstavnici saveza društava i udruženja osoba sa dijabetesom (Dijabetološki savez Srbije, Savez društava Srbije za borbu protiv šećerne bolesti, Beogradsko udruženje "Plavi krug"...), nutricionisti, poslovni saradnici (ADOC Farmacija, Ivančić i sinovi, Werwag farma...) i brojni prijatelji "Čarobne kuhinje" i "Malog Princa".

Levim klikom na mišu možete uvećati sliku

"Mali princ" će ove poslastice ponuditi gostima od 20. aprila, u svim svojim poslastičarnicama:

- Palmotićeva 27, Beograd, tel. 322 61 61
- Tržni centar Merkator, Bulevar umetnosti 4, Novi Beograd, tel. 311 70 32
- Braće Nedić 7, Beograd, tel. 244 79 34

 NovostiNovosti

O količini voća u ishrani osoba sa dijabetesom, sa Violetom Orešković Ćurčić, autorom kuvara "Čarobna kuhinja...