Čarobna kuhinja - Lakše sa dijabetesom - Za osobe koje žele zdravo da se hrane Čarobna kuhinja - Lakše sa dijabetesom - Za osobe koje žele zdravo da se hrane Čarobna kuhinja - Lakše sa dijabetesom - Za osobe koje žele zdravo da se hrane Čarobna kuhinja - Lakše sa dijabetesom - Za osobe koje žele zdravo da se hrane Čarobna kuhinja - Lakše sa dijabetesom - Za osobe koje žele zdravo da se hrane Čarobna kuhinja - Lakše sa dijabetesom - Za osobe koje žele zdravo da se hrane

"Čarobna kuhinja" na jesenjem festivalu zdravlja"Čarobna kuhinja" na jesenjem festivalu zdravlja

Jesenji „Akva viva festival zdravlja" održan je 23. i 24. septembra u Domu vojske u Beogradu u cilju podsticanja građana da vode računa o prevenciji i očuvanju sopstvenog zdravlja.

                                    

Slogan festivala je bio „Osvesti se! Misli na svoje zdravlje“ pa će veliki deo sadržaja i predavanja bio posvećen prevenciji i zdravim stilovima života, sa posebnim osvrtom na oblast mentalnog zdravlja.

Kao i do sada beogradsko udruženje za borbu protiv dijabetesa, PLAVI KRUG, imalo je svoj štand koji je, za dva dana trajanja festivala, posetilo 1012 osoba zainteresovano da proveri nivo šećera u krvi.

Na štandu Plavog kruga bila je i "Čarobna kuhinja". Pored toga što su mogli da nabave kuvare po sniženim cenama, posetioci su mogli da dobiju savete o načinu ishrane i pripreme jela za osobe sa dijabetesom.

Organizator Jesenjeg Aqua viva festivala zdravlja je „Nacionalna asocijacija za unapređenje i razvoj regenerativne medicine“.

 
NovostiNovosti

O količini voća u ishrani osoba sa dijabetesom, sa Violetom Orešković Ćurčić, autorom kuvara "Čarobna kuhinja...