Čarobna kuhinja - Lakše sa dijabetesom - Za osobe koje žele zdravo da se hrane Čarobna kuhinja - Lakše sa dijabetesom - Za osobe koje žele zdravo da se hrane Čarobna kuhinja - Lakše sa dijabetesom - Za osobe koje žele zdravo da se hrane Čarobna kuhinja - Lakše sa dijabetesom - Za osobe koje žele zdravo da se hrane Čarobna kuhinja - Lakše sa dijabetesom - Za osobe koje žele zdravo da se hrane Čarobna kuhinja - Lakše sa dijabetesom - Za osobe koje žele zdravo da se hrane

Čarobna kuhinja 8 - Domaća kuhinja, novembar 2011.Čarobna kuhinja 8 - Domaća kuhinja, novembar 2011.

Dragi čitaoci, pred vama je osmo izdanje “Čarobne kuhinje”, sa receptima koji su toliko “domaći” da sam ih u prethodnim izdanjima, nekako, zaboravila.
Pre nekoliko meseci me je mama devojčice sa dijabetesom potakla da napišem ove recepte svojim rečima: “Moja ćerka pita kada će se u kuvaru pojaviti recept za krempitu.” Shvatila sam da su mi u ranijim izdanjima promakli i sarma od kiselog kupusa, teleća čorba, proja, bsanski lonac, ruska salata, punjene paprike, princes krofne... Pa, evo ih sada!

Naravno, tu je i krempita.

“Čarobna kuhinja” je u prethodne dve i po godine prošetala raznim krajevima sveta, zavirila u mediteranske lonce i šerpe, skoknula do Meksika, Amerike, Kanade, Španije, Kine, Indije... i evo je, opet, kod kuće.

Baš tu, kod kuće, su svi oni dragi prijatelji koji od početka podržavaju mene lično, moj rad  i“Čarobnu kuhinju”, i koji učestvuju u njenom stvaranju svojim idejama, savetima, receptima... Zato bih htela da se zahvalim svojoj mami, čija mi je podrška neprocenjiva uvek kada ne mogu da stignem nešto da skuvam ili kada moram da ponovim recept kako bih ga bolje prilagodila i zabeležila. Zahvaljujem se i svojim drugaricama Tanji i Miri, za bezbroj ideja koje su omogućile da kuvari budu ovako raznovrsni, a posebnu zahvalnost dugujem Olgi koja se u svim dosadašnjim izdanjima potrudila da sve bude napisano u duhu našeg jezika i koja je strpljivo ispravljala sve gramatičke greške i greške u kucanju.

“Čarobna kuhinja” ne bi bila ovo što jeste da uz nju nisu stali i stručnjaci pa se ovom prilikom zahvaljujem za reči podrške doc. dr Teodori Beljić-Živković, prof. dr Ljiljani M. Bajović, dr Slobodanki Babić, prim. dr mr sc Miodragu Đorđeviću, prof. dr Jagodi Jorgi, dr Ljiljani Lukić, prim. dr Ljiljani Surić Lambić i dr Ljiljani Popović, koja je svoju podršu dala ovom izdanju.

Posebna zahvalnost ide Steli Prgomelji, koja je prva prepoznala potencijal ovakvog kuvara i Bojani Marković koja “Čarobnu kuhinju” uključuje u sve akcije “Plavog kruga”.

Ono što meni, kao autoru, donosi najviše zadovoljstva i čini da mi je srce puno, jeste podrška vas čitalaca kojima kuvar, isto kao i meni i mojoj porodici, čini život jednostavnijim, a svaki dan lakšim i veselijim.

Zato se nadam da su pred svima nama zajedno još mnoga vesela i šarena, a prvenstveno praktična i korisna, izdanja “Čarobne kuhinje”, kao što je i ovo pred vama.  U njemu ima, opet, od svega po malo i za svakoga po nešto; i za gurmane i za sladokusce, i za one izbirljive...

Prijatno!NovostiNovosti

O količini voća u ishrani osoba sa dijabetesom, sa Violetom Orešković Ćurčić, autorom kuvara "Čarobna kuhinja...