Čarobna kuhinja - Lakše sa dijabetesom - Za osobe koje žele zdravo da se hrane Čarobna kuhinja - Lakše sa dijabetesom - Za osobe koje žele zdravo da se hrane Čarobna kuhinja - Lakše sa dijabetesom - Za osobe koje žele zdravo da se hrane Čarobna kuhinja - Lakše sa dijabetesom - Za osobe koje žele zdravo da se hrane Čarobna kuhinja - Lakše sa dijabetesom - Za osobe koje žele zdravo da se hrane Čarobna kuhinja - Lakše sa dijabetesom - Za osobe koje žele zdravo da se hrane

Čarobna kuhinja 11 - Salate, maj 2013.Čarobna kuhinja 11 - Salate, maj 2013.

Dragi čitaoci,

Evo nas na pragu leta, godišnjeg doba tokom kog su pijace prepune svežeg voća i povrća i kada je savet za zdravu ishranu koji podrazumeva “što više različitih boja na stolu” veoma lako ostvariv.

Zeleno, crveno, žuto, narandžasto, plavo, ljubičasto, belo povrće daje nam mogućnost da brzo i jednostavno pripremimo hranljive i ukusne obroke prepune vitamina, minerala i dijetnih vlakana, a sveže voće istih boja nudi nam mogućnost da se zasladimo i osvežimo.

U ovom broju kuvara rešila sam da sve to iskoristim na najbolji mogući način i pripremim recepte za razne vrste salata. Podelila sam ih u tri grupe – obrok salate, prilog salate i dezert salate, želeći da vam dam mogućnost za pripremu celog obroka, priloga uz neko drugo jelo ili dezerta koji u vrelim letnjim danima može da zameni i ceo obrok.

Ujedno sam želela da dam nutritivni sastav za neke jednostavne salate koje se često nalaze na našim trpezama, kao što su “šopska salata” ili “domaća mešana salata”, a za koje se smatralo da ti podaci i nisu potrebni.
Sveže voće sam kombinovala sa suvim voćem, orašastim plodovima i žitaricama, praveći ukusne obroke kojima možete započeti dan.

I do sada su kuvari koji su izlazili pred leto bili tematski “lagani”. Prošle godine je u ovo vreme izašao kuvar “Ukusi Mediterana 2”, pretprošle godine “Zdrava ‘brza’ hrana”, godinu pre toga “Poslastice”... U njima, takođe, kao i u drugim kuvarima možete pronaći recepte za različite salate i voćne dezerte, ali će vam novi broj “Čarobne kuhinje”dati puno toga novog na jednom mestu.

Nadam se da će vam tokom predstojećeg leta “Čarobna kuhinja” biti uvek pri ruci i da ćete uživati u suncu, bojama, ukusima, mirisima... a pre svega u svom zdravlju i zdravlju svoje porodice!

Prijatno!NovostiNovosti

O količini voća u ishrani osoba sa dijabetesom, sa Violetom Orešković Ćurčić, autorom kuvara "Čarobna kuhinja...